15 Kasım 2011 / Erciş Van - Göl Diyarı Sergisi Açıldı

16 Kasım 2011 17:51  

 

15 Kasım 2011 / Erciş Van - Göl Diyarı Sergisi Açıldı

Merter'deki Jake Jeans salonunda açılan sergiye Yake Jeans, Eganis Danışmanlık, PhotoWorld Fotoğraf Merkezi ve ErcisNet destek verdi.

Sıra dışı bir zamanda (Erciş Van depreminden 3 hafta sonra); sıra dışı bir mekanda (sahibi Ercişli, ihracatçı bir tekstil firmasının salonunda); sadece Ercişli fotoğrafçıların (Ali Dağer, Abdulselam Elçi, İlhami Mısırlıoğlu, Kenan Aşçıoğlu, Nihat Çavuşoğlu) çektiği; Göl Diyarına ait (Van, Erciş, Çelebibağı, Muradiye, Gevaş, Adilcevaz, Ahlat vd.) fotoğraflardan oluşan sıra dışı bir sergiydi açılan.

Güngören kaymakamı kısa bir açılış konuşması yaptı. K. Çekmece Belediyesinden bir yetkili sergiyi ilçelerinde de açmayı önerdi. Kadıköy'deki Tepe Nautilus AVM'nin, sergiye yer vermeyi kabul etmesi haberi geldi.

Erkan Oğur'un güzel müziği, Ermeni bir savaş yetimi olan Vanlı Ruhi Su'nun harika sesi ortamın hüznüne derinlik katıyordu.

Ortam galerileri aratmıyordu ama yağmur katılımı biraz azaltmıştı.

Karmaşık bir iş yeri ortamında olunmasına rağmen, sanki oradaki herşey geriye çekilmiş ve Göl Diyarı fotoğraflarını hüzünle öne çıkarmışlardı

Ali Dağer'in güzel fotoğrafı, serginin afişiydi. "Melek Köprüsü'nde Çocuklar"

Girişte ilk fotoğraf deprem öncesi Erciş'e ait bir panoramaydı. Altında da, sergideki tek deprem fotoğrafı (Ali Dağer çekmişti) vardı. Kalan fotoğraflar deprem öncesine aitti. Ancak ilerde duvara projeksiyonla yansıtılan fotoğrafların bir kısmında Erciş'in, Van'ın yürek burkan hali sürekli dönmekteydi.

Nihat Çavuşoğlu'nun fotoğrafları sergi sorumlularına geç ulaştığından, sergide sadece depremle birlikte neredeyse kaybolan "Erciş Kalesi"ne ait bir fotoğrafla temsil edilebildi. Kenan Aşçıoğlu ve Abdulselam Elçi'nin kimi fotoğrafları da büyük ilgi çekti.

Açılış gecesinde 40'a yakın fotoğraf satıldı. İnternetten satış da başarılabilirse sanata ve sanatçılara daha büyük bir destek sağlanmış olacaktır.

Serginin Ankara, Bursa ve İzmir'de de açılması için temaslar sürüyor. Destekçilerini buldukça etkinlik de yaygınlaşarak sürecek.

Çünkü bu sergiden alınacak fotoğraflarla, yörede sıkıntıya düşmüş özellikle fotoğraf sanatçılarına destek olmak amaçlanıyor.

Karıncalar, bu kez ağustos böceklerine destek vererek, klasik öykünün sonunu daha olumlu biçime çevirmeyi çok istiyorlar.

-----------------------

Diğer açılış fotoğraflarına şu adresten ulaşılabilir:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150384758873089.358447.781128088&a

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
5-18 Aralık İst. Tepe Nautilus Alış Veriş Merkezi 23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç İstanbul Homer Kitabevinden Van kitabı tanıtımı 5-18 Aralık İst. Tepe Nautilus Alış Veriş Merkezi Adır adası Maviş Ulupamir el sanatları FOTO MODA - ERCİŞ GENÇLERİ KAYNAŞTIRMA ADI ALTINDA HALISAHA  FUTBOL Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist