'Altın fiyatları 2 yılda 3.500 dolara çıkabilir'

29 AÄŸustos 2013 03:33  

 

'Altın fiyatları 2 yılda 3.500 dolara çıkabilir'

Nisan ayında gördüğü tarihi düşüşten sonra toparlanmaya başlayan altın fiyatlarıyla ilgili her gün yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Birçok analist fiyatların daha da yukarı tırmanacağını öngörse de, son dönemin en ilginç tahmini Citi Baş Teknik Analisti Tom Fitzpatrick'ten geldi.


'ARTIÅž HIZLANARAK SÃœRER'

Fitzpatrick, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde hızla artacağını öngördü. 'King World News' isimli blogda yayımlanan röportajında Fitzpatrick, altının yeniden sağlam yatırım aracı olma yoluna girdiğini belirterek, bu trendin hızlanarak sürmesini beklediğini söyledi. Tom Fitzpatrick'in şok eden tahmini ise şöyle: "Gelecek iki yıl içinde altının 3.500 dolara çıkacağını tahmin ediyoruz."

1974 YILININ BÄ°R TEKRARI

Fitzpatrick "Altın dinamiklerine bakıldığı zaman, (Nisan ayında) gördüğümüz düzeltmenin 1974-1976 yılları arasında piyasada yaşananlara çok benzer olduğu göze çarpıyor" dedi. 1974'te başlayan süreçte borsaların ayı borsasından çıkmaya başladığına dikkat çeken Fitzpatrick, altının ise aynen bu yıl olduğu gibi 55 aylık ortalamanın yüzde 14 kadar altına düştüğünü belirtti.

HÄ°SSE FÄ°YATLARIYLA BAÄžLANTISI

Fitzpatrick, "Altın 1976 yılındaki dibi gördükten dört hafta sonra borsalar zirve yapmıştı. Bu yıl ise altın 1182 dolarla dip yaptıktan beş hafta sonra hisse piyasaları zirveyi gördü. Zirveden sonra hisse fiyatlarının düzeltmeye girmesiyle altın kendine geldi" dedi.

CITI'NİN RESMİ GÖRÜŞÜ DEĞİL

Ancak Fitzpatrick'in bu tahmini Citi'nin resmi görüşünü oluşturmuyor. Citi metal analisti David Wilson, daha temkinli bir öngörüyle 2015 yılı sonunda altının 1250 dolar olacağı tahmininde bulunmuştu.

CNBCE

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
Bursa Gren Cafe Aşağıçökek Köyü sürü erciş ticaret odasının bir kaçyıl önce yapılan bin emrah-selvi ulupamirden bir ev. - i. tunç Hakkari stelleri-Van müzesi Tevfik Balıkçı 5-18 Aralık İst. Tepe Nautilus Alış Veriş Merkezi Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist