ForumGüncel Politika - İskender'in Düğümü  Yeni Konu 

Ahmet Türk'e sürpriz ziyaret

22 Nisan 2010

Editor

Papa suikastı sanığı ve 12 Eylül döneminin önde gelen milliyetçilerinden Musa Serdar Çelebi, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Türk'ün, Çukurambar'daki evinde gerçekleşen ve yarım saatten fazla süren ziyaretin ardından Türk ve Çelebi, çıkışta birlikte açıklama yaptılar.

''Ekopolitik-Türkiye'nin Büyük Çatısı'' katılımcılarından Çelebi, amaçlarının, ''Türkiye'nin bütün insanlarını birbiriyle kucaklaştırmak, Türkiye'de yaşayan insanları birbiriyle çatıştırarak bundan çıkar elde etmek isteyenlere fırsat bırakmamak'' olduğunu belirtti.

Türkiye'de geçmişte oluşan çatışma ortamı nedeniyle acılar yaşandığını anımsatan Çelebi, ''Vuruşarak hiçbir şeyi çözemedik. Bundan sonra da çözülmez'' dedi.

Çelebi, ziyareti, bu görüşleri dile getirmek ve Türk'e geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yumruklarla bir şey halledilmez. Türkiye'de, Kürtler ve Türkmenler kardeştir. Bin yıllık kardeşliktir bu. Binlerce yıllık beraberliği sağlayabilecek kardeşlik vardır. İş siyasetçilerin eline kalınca; hepsini kastetmiyorum, çatışmalardan siyaset üretip ondan çıkar amaçlayanları kastediyorum, hadiseler zorlaşıyor. Türkiye hiçbirimizin arzu etmediği bir ortama sürüklenmek isteniyor. Son olaylar bunu gösteriyor. Sağduyunun hakim olmasını arzu ediyoruz. Konuşarak meselelerimizi çözeceğimize inanıyoruz. Kürt kardeşlerimizin bölünmekten yana olmadıklarını sohbetlerimizden görüyoruz. Biz de Kürt kardeşlerimizin doğal haklarını sonuna kadar kullanabileceği, eşit vatandaşlık ilkesi içinde, demokratik Türkiye'de birlikte kıyamete kadar yaşayacağımıza inanıyoruz.''

"ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR ZİYARET"
Türk de bu ziyareti çok önemsediğini dile getirerek, ''Bu ziyaret, halkları karşı karşıya getirmek isteyenlere bir cevaptır'' dedi.

Konuşarak bütün sorunların çözülebileceğine işaret eden Türk, şöyle devam etti:

''Farklı düşünebiliriz ama Türkiye'yi kimsenin gerginleştirmeye, insanlarımızı birbirine kırdırmaya hakkı yok. Demokrasi, uzlaşı kültürünü halkımıza götürdüğümüz gün, bugün yaşadığımız sıkıntıları çözebiliriz.

Bir Kürdün demokratik özgürlüklerine kavuşması, Türk halkının özgürlüklerini kısıtlamaz. Bin yıllık bir geçmiş var. İnsanlarımızın sevgiyle kucaklaştığı bir Türkiye'yi görmek istiyoruz. Amacımız budur. Siyasilerin de, sivil toplum örgütlerinin gösterdiği duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. 3-5 puan oy kazanmak amacıyla değil, insanlarımıza karşı duyduğumuz vicdani sorumluluğu düşünerek olaylara bakmalıyız.''

Türk, geçmişte farklı yerlerde olmalarına rağmen, kendisini ziyaret edenlerle bugün bir arada olabilmelerini önemli gördüğüne dile getirerek, ''Umut ederiz daha aklı selimle sorunlarımıza yaklaşılırız'' dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelebi, bir soru üzerine, 12 Eylül'ün acılarının hafızalarında hala yaşadığını, bu nedenle aynı şeylerin tekrar yaşanmasını istemediklerini söyledi.

Çelebi, ''Türkiye, sağ-sol diye kamplara bölünmüştü. Aynı merkezden insanlar devreye girdiler ve ülkeyi ihtilal ortama soktular. Bu ispatlanmış hale geldi araştırmalarla. Türkiye bugün aynı senaryolarla karşı karşıya'' diye konuştu.

Türk de, bir gazetecinin, ''Ziyaret, size sürpriz oldu mu?'' sorusuna, ''Önemsediğimiz bir ziyaret ama insanların ortak duyarlılık göstermesini sürpriz olarak görmüyorum. Çok doğru bir davranış'' yanıtını verdi. 

Habertürk
22 Nisan 2010 Perşembe,
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Editör
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol / Şifremi Unuttum
Üye İstatistikleri
Son Üye Nihat
Toplam 383 Üye
Son Fotoğraf
23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç 23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç Patikler - İsmet Tuınç 1980 SOLDA İSMAİL SAĞDA EKREM KOÇAK(amca-yeğen) 19 Eylül Ahtamara Ayini 5-18 Aralık İst. Tepe Nautilus Alış Veriş Merkezi Ulupamir el sanatları Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist