Dinler Tarihi [1]

31 Ocak 2012 11:22 / 1438 kez okundu!

 

Ercisnet.com'da Dinler Tarihi dersleri başlıyor. Hepimizin başını döndüren dünya kültür mirasının en önemli öğesi olan din olgusuna evrensel bir bakışla göz atmaya ne dersiniz?

Din bir ihtiyaç mıdır? Dinsiz toplumlar var mıdır? Din olgusu nedir? Neden inanırız? Dindar olmak iyi ya da kötü müdür? Dünyada hangi dinler vardır? Dinlerin birbiriyle benzerlik ve farklılıkları nelerdir? Müslüman bir toplumda yaşayan bireyler olarak ve dahası müslüman olarak kendimizi tanımlamamıza rağmen başka dinler, başka inanç sistemleri ve felsefi doktrinler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Din olgusundan hareketle, çeşitli derlemeler, kaynakça bilgiler ve yorumlarla ercisnet.com okuyucularına farklı bir akış açısı kazandırmaya; dahası din olgusunun evrensel anlamına ulaştırmaya çalışarak bilgiler vermeye çalışacağız. Umuyoruz dünyanın başka bölgelerinde yaşayan insanların dini hayatlarına dair bir görüşümüz olur. Bu köşede neler mi işleyeceğiz?

İlk olarak din kavramına değineceğiz. Hem İslami açıdan hem de diğer insanç ve doktrinlerde dinin ne anlama geldiğini sorgulayacağız. Sonra sırayla Uzakdoğu dinleri, Ortadoğu dinlerine göz atacağız.

Zaman ve imkan dahlinde ölüm olgusu. İntihar kültleri, mezhepler ve yayılma alanlarına göz atacağız. Hepinize bol okumalar.

Ercisnet.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta Paylaş       
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Editör
Konuk Defteri
Üye İstatistikleri
Son Üye Vedtinc
Toplam 384 Üye
Son Fotoğraf
BURSADA `Kİ ERCİŞLİ`LER 2010 PİKNİK ŞÖLENİ Cingöz Ailesinden kışla mahallesi hıfzı camii yeni hali GENÇLERİ KAYNAŞTIRMA ADI ALTINDA HALISAHA  FUTBOL Erciş\'te yol yapımı, yol bozumu 5-18 Aralık İst. Tepe Nautilus Alış Veriş Merkezi BURSADA `Kİ ERCİŞLİ`LER 2010 PİKNİK ŞÖLENİ Patikler - İsmet Tuınç Deprem. A. Akar Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist