ERCÄ°Åž BELEDÄ°YESÄ°’NÄ°N MALLARINA TEDBÄ°R KONULDU

06 Aralık 2011 07:30  

 

ERCÄ°Åž BELEDÄ°YESÄ°’NÄ°N MALLARINA TEDBÄ°R KONULDU


Van’ı ve ErciÅŸ’i yıkan 7,2’lik depremin ardından kamuoyunda dillendirilen ve raporlarla da ortaya çıkan ihmallerin neden olduÄŸu ölümlerin hukuki sorumluluÄŸunun tespiti için gerekli adımlar atılmaya baÅŸlandı. Özellikle depremde hayatını kaybeden öÄŸretmenler ve diÄŸer kamu personelleri ve vatandaÅŸların yakınlarının müracaatı üzerine hukuki çalışmaları titizlikle sürdüren avukat Suat Çakan ErciÅŸ Belediyesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, bina sorumluları, müteahhit ve sorumlu mühendis hakkında yüklü miktarda tazminat davaları açtı. Ayrıca ErciÅŸ belediyesi, bina sahipleri, müteahhit firma ve sorumlu mühendisin mallarına ve banka hesaplarına da ihtiyati tedbir konuldu.

Avukat Suat Çakan, depremden sonra meydana gelen aksaklıklara raÄŸmen hukuki sürecin sorunsuz biçimde takip edildiÄŸini dile getirdi.  Çakan sözlerine ÅŸöyle devam etti:  “insanlar artık tedbirsizlikten dolayı hayatlarını kaybetmek ya da yakınlarından ayrı düÅŸmek istemiyorlar. Dolayısıyla bu istekleri hem hukukun iÅŸlemesi açısından hem de bundan sonra yapılacak inÅŸaatların sorunsuz tamamlanması için de önemlidir. Umuyoruz ki haklarını hukuki yollarla arama çabasında olan bu insanlara en iyi ÅŸekilde yardımcı olacağız ve bu davaları sonuçlandırıp bir nebze de olsun hukukun tecelli ettiÄŸi bir ortam olduÄŸuna olan inançla rahatlayacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Avukat Suat Çakan önemli bir hususun da altını çizdi. Buna göre mal sahiplerinin mal kaçırma ÅŸüphesinin bulunduÄŸunu ve depremde yakınlarını kaybedenlerin hukuki baÅŸvuru yapması durumunda bu tehlikenin ortadan kalkabileceÄŸini ifade ederek, ayrıca depremde evini, eÅŸyasını ya da varsa baÅŸka mal kaybı olanların da dava açması durumunda tazminat haklarının olduÄŸunu dile getirdi.

Ercisnet.Com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
Toplantıya katılanlar Sahil Yolu erdem ipek ve 4-5. sınıf 23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç İstanbul Homer Kitabevinden Van kitabı tanıtımı Bulamaçtan Erciş BURSA ERCİŞ`LİLER DERNEĞİ ÇANAKKKALE GEZİSİ Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist