Erciş'in Yeni Yüzü Deprem Sonrası Ortaya Çıkıyor

12 Mart 2012 04:19  

 

Erciş'in Yeni Yüzü Deprem Sonrası Ortaya Çıkıyor


Konu ile ilgili açıklamada bulunan ErciÅŸ Belediye BaÅŸkanı Zülfikar ArapoÄŸlu, deprem sonrası ilçenin kalkınıp geliÅŸmesi adına bir dizi çalışma baÅŸlattıklarını söyledi. 23 Ekim 2011 tarihinde ilçede yaÅŸanan 7.2 büyüklüğündeki depremde çok sayıda binanın yıkıldığını, bir çoÄŸunun ise ağır hasar aldığını belirten ArapoÄŸlu, hasar gören binalar arasında belediye hizmet binası ile ÅŸehirlerarası otobüs terminalinin de bulunduÄŸunu belirterek, “Belediye hizmet binamız ile ÅŸehirlerarası otobüs terminali de bu ağır hasarlı binalarının içinde bulunmaktaydı.Belediye BaÅŸkanlığı olarak depremin kentte oluÅŸturduÄŸu olumsuz etkileri silecek daha güzel ve yaÅŸanılabilir bir ErciÅŸ oluÅŸturmak bizim en büyük görevimizdir. Kente yeni bir yapı yüzü oluÅŸturacak strüktürel kurgu ile deprem yönetmeliÄŸi esaslarına uygun mimari bir bütünlük içerisinde ele alınarak, bitme aÅŸamasına geldiÄŸimiz belediye hizmet binası ile ÅŸehirlerarası otobüs terminali projeleri de bu çalışmaların başında gelmektedir.

2 bin 200 metrekare kapalı alan üzerinde bodrum + zemin+ üç kat olarak tasarlanan yeni belediye hizmet binası başkanlık bloğu, hizmet bloğu ile konferans salonu olarak üç ana kısımdan oluşacaktır.Belediye hizmet binası bodrum katında genel arşiv, mescit, makine tesisat dairesi, sığınak, başkanlık oto parkı, depolar vb birimlerden oluşurken, zemin katta ise halkın sıklıkla kullanmış olduğu vezneler, emlak, istimlak, kafeterya, icra servisi, zabıta, sağlık hizmetler gibi birimler ile konferans salonu girişi mevcuttur.

Yeni binanın 1. katında İmar servisi, SODES, mali hizmetler, hukuk servisi, İnsan kaynakları, yapı denetim kurumu, basın yayın ve rezerv bölümleri olacaktır

Binanın 2. katında ise başkanlık makamı, başkan yardımcıları odaları , özel kalem , yazı işleri, encümen ve meclis kalemi, İhale salonu, encümen toplantı salonu, kent konseyi, bilgi işlem, başkanlık VİP protokol balkonu, meclis salonu, cay ocağı ve rezerv alanlar bulunacaktır.
Son katta da etüt proje, harita, numarataj, planlama, kırmızı kot, kamulaÅŸtırma bölümü, destek hizmetler, kültür sosyal ve gelirler müdürlüğü, fen iÅŸleri servisi ve müdürlüğü, park bahçe müdürlüğü, çevre temizlik müdürlüğü, sivil savunma ve rezerv alanlardan oluÅŸmaktadır. Allah nasip ederse yeni belediye hizmet binamızı AÄŸrı-Van karayolu üzerinde bulunan ÅŸehirlerarası otobüs terminalinin yerine inÅŸa edeceÄŸiz” dedi.

Açıklamalarında yeni ÅŸehirlerarası terminal binasının da yine modern bir yapıda inÅŸa edileceÄŸini anlatan ArapoÄŸlu, “Åžehirlerarası otobüs terminal binası ise il terminali, ilçe terminali ile bakım istasyonu olarak üç kısımdan oluÅŸmaktadır. Betonarme bir kabuk ve geçirgen yüzeyleriyle farklı bir mimari dil kullanıp yapıda çevresel ve bölgesel koÅŸullar göz önüne alınarak dikkat çekici strüktürel bir yapı plastiÄŸi oluÅŸturulmuÅŸtur. Deprem yüklerine karşı betonarme ve çelik karma strüktürlerden oluÅŸan bu modern yapı, aynı zamanda botlenecek ÅŸemasıyla güvenlikli bir yapı iÅŸlevine de sahiptir.

Önümüzdeki 50 yıllık geliÅŸme göz önüne alınarak tasarlanan terminal binası toplam 15 bin metrekare alan üzerinde kurulacaktır. Ä°ller arası otobüs terminali 2 bin 500 metrekare, 30 perondan, ilçe terminalinde 25 peron, bakım istasyonu da 15 perondan oluÅŸmaktadır.Terminalin zemin katında da kafeterya, satış birimleri, mescit asma katında kültürel kafe, halkla iliÅŸkiler irtibat büroları, ÅŸoför dinlenme odalarından oluÅŸacaktır. Her iki projemizin de mimari tasarımı Seha Mimarlık yetkilileri Yüksek Mimar Sedat Aras ile Mimar Hakan Ä°rven tarafından çizilmiÅŸtir.”

Ä°HA

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
Ulupamir el sanatları selçuklu mezarlığı BURSA ERCİŞ`LİLER DERNEĞİ ÇANAKKKALE GEZİSİ GENÇLERİ KAYNAŞTIRMA ADI ALTINDA HALISAHA  FUTBOL koçköprü şelalesi Akdamar Patikler - İsmet Tuınç van Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist