Erciş'teki Kadınlar Derneği'nden Çelebibağı'ndaki Katliama Kınama

11 Kasım 2010 03:56  

 


ErciÅŸ Kadınları Koruma ve Dayanışma DerneÄŸi ile  Kadınları YaÅŸama Katma DerneÄŸi ortak bir açıklama yaparak ErciÅŸ Çelebibağı'nda meydana gelen vahÅŸeti kınadılar.

ErciÅŸ Kadınları Koruma ve Dayanışma DerneÄŸi, ErciÅŸ'in Çelebibağı' kasabasında meydana gelen ve bir anne ile dört çocuÄŸunun vahçice öldürülmesine sert tepki gösterdi. Dernek baÅŸkanı Asiye Baburhan,  "savunmasız bir kadın ve dört çocuÄŸunun hunharca katledilmesi toplumdaki bozulmanın en açık göstergesidir" dedi. Bölgede zaman zaman meydana gelen bu tür istenmeyen durumların var olan sosyal problemlerin bir sonucu olduÄŸunu ve bunların iyileÅŸtirilmesi için yetkililerin gerekli çalışmaları bir an önce yapıp ayrıca faillerin en ağır biçimde cezalandırılmasını istediklerini vurguladı. Dernek baÅŸkanı, kadın derneÄŸi olarak faillerin en ağır biçimde cezalandırılması için olayın takipçileri olacaklarını da ifade etti.

ErciÅŸ Kadınları YaÅŸama Katma DerneÄŸi BaÅŸkanı Meftun Altun ise olaya küçük çocukların ve özürlü bir bireyin maruz kalmasının acılarını daha da arttırdığını söyledi. En büyük temennilerinin ise faillerin en yakın zamanda yakalanıp ağır cezaya çarptırılması olduÄŸunu ifade etti. Bölgede  kadın ve çocukların en fazla maÄŸdur olan kesim olduklarını söyleyen Altun, bir daha bu tür kötü olayların yaÅŸanmaması için devletin sosyal, psikolojik açıdan önlemler alması gerektiÄŸini vurguladı.

ErcisNet Haber

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
Ulupamir el sanatları pamukkale sivas- i.tunç hasanabdal köyünde yolu kapatan heyelan-akın akar Basri Kürümoğlu Arzuhal-Sadık Altınkaynak Rıfat Çalışkan Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist