“Erciş Van- Göl Diyarı Fotoğraf Sergisi” İlk Meyvelerini verdi.

04 Aralık 2011 06:15 / 2126 kez okundu!

 

“Erciş Van- Göl Diyarı Fotoğraf Sergisi” İlk Meyvelerini verdi.

İstanbul’da yaşayan ve bir dönem Tarih Vakfı’nda genel müdür yardımcılığı ve projeler daire başkanlığı da yapan Ercişli İlhami Mısırlıoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı “Erciş Van – Göl Diyarı Fotoğraf Sergisi” ilk meyvelerini verdi. İlkin İstanbul’da daha sonra da İzmir’de sanatseverlerin verdiği destekle açılan sergiden elde edilen ilk gelir Ercişli fotoğraf sanatçılarına destek için gönderilmeye başlandı. Depremde hasar gören makine ve teçhizatlarından dolayı oldukça zor duruma düşen göl diyarı sanatçıları duyarlı bir Ercişlinin gönüllü çabasıyla bir nebze olsun yalnız kalmadıklarını da görmüş oldular.

İlhami Mısırlıoğlu, serginin ilk ayağında amaçlarını şu şekilde ifade eden bir metin kaleme almıştı:

“Deprem mağduru ağustos böceklerine destek için sergi açılıyor!

Van 3000 yıl önce Urartulara Tuşba adıyla başkentlik yaptı, Erciş de 90 yıllık Karakoyunlu Türkmen Devleti'ne... Bugünkü depremde yaşadıkları felaket bu kentlerin geçmiş birikimlerini bize unutturmuyor.

Bu topraklar Nuh'un Gemisi'ne ev sahipliği yaptı. Yörede Van Gölü'nün, tufan sonunda geminin sahile sağ salim yanaşması için geride bırakılmış bir avuç su olduğuna inanılıyor. Belki de bu yüzden Van Gölü ve çevresi insan, hayvan ve bitki yönünden olağanüstü çeşitlikte. Yörede var olmuş tüm dinler de farklılıkların zenginlik olduğunda birleşiyor. Değişik dillerin varlığı da insanların birbirlerini tanıması için bir yol olarak açıklanıyor.

Yöre, bu zenginliklerden bizi haberdar eden özel insanlara da sahip. Bu kişiler de diğer kardeşleri gibi deprem mağduru oldu. Kimileri yakınlarını, evlerini yitirdi, kimileri de umutlarını...

İşte Yake Jeans, Eganis Danışmanlık, www.ercisnet.com ve PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin katkılarıyla açılan bu sergiyle, yitirilen umutların biraz olsun geri getirilmesi amaçlanıyor.

Van Gölü ve çevresinin deprem öncesinde çekilmiş fotoğraflarından oluşan “Erciş Van - Göl Diyarı” Fotoğraf Sergisi bunun için açılıyor. Ercişli fotoğrafçıların çektiği fotoğraflardan oluşan sergiden elde edilecek gelir, depremde zarar gören sanatla ilgili kişi ve kurumlara bağışlanacak.

Örneğin fotoğraf makineleri ve 20 yıllık emekleri depremde zarar gören tanınmış fotoğrafçıların acısı hafifletilmek isteniyor.

Yitirdiklerine üzülmeye fırsat bulamadan gece gündüz ulusal basına ve yöredeki habercilere malzeme yetiştiren gazetecilere destek olunmak isteniyor.

İnci Kefali'ni, endemik Van Gölü çevresi bitkilerini ve göçmen kuşlarını gözü gibi koruyan Doğa Gözcüleri şimdi de depremin izlerinin peşinde fay hatlarını kalıcı olarak tespit etmeye çalışıyor. Onlara da bu projeyle destek olunması amaçlanıyor.

Çocukları bilgiyle, bilgisayarla buluşturan Eğitim Gönüllüleri'nin, depreme rağmen bu çabalarına devam etmesi hedefleniyor.

3000 yıl önce Urartulara başkentlik yapmış bir diyarda hala Urartuca okuma yazma bilen ve bunu çevresiyle sürekli paylaşan birilerinin deprem sıkıntısını aşmasına yardım edilmesi düşünülüyor.

Sergide tablo şeklinde sunulan fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, karıncalara umut veren, çalışma azmi aşılayan ama kendileri de bir tür karınca gibi çabalayan böylesi ağustos böceklerine ayrılacak. Sergiyi düzenleyenler, Ezop'taki karınca-ağustos böceği öyküsünü başka türlü okumanın tam zamanı olduğu görüşündeler. Oluşturulacak kaynak sanata, sanatçılara, çevreye, eğitime ve çocuklara yönelik kullanılacak.”

Ercişli fotoğraf sanatçılarına ilk destek gönderildi. Sıra diğer sanatçılarda...

Sergi yeniden İstanbul’da. İşte program:

Yer: Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi

Açılış Tarihi: 05 Aralık 2011, Saat: 19:30

Adres: Fatih Cad. No: 1 Acıbadem - Kadıköy - İstanbul

Bilgi için: İlhami Mısırlıoğlu 0532 361 59 78


gezegen
04.12.2011



Haber: Ercisnet.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta Paylaş       
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Editör
Konuk Defteri
Üye İstatistikleri
Son Üye Vedtinc
Toplam 384 Üye
Son Fotoğraf
unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden kunduracılık Ulupamir el sanatları GENÇLERİ KAYNAŞTIRMA ADI ALTINDA HALISAHA  FUTBOL 23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç BURSADA `Kİ ERCİŞLİ`LER 2010 PİKNİK ŞÖLENİ Deprem. A. Akar Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist