İşten çıkarılan geçici işçilerin dilekçe eylemi

27 Ocak 2012 02:28  

 

İşten çıkarılan geçici işçilerin dilekçe eylemi

Erciş Şeker Fabrikası'nda çalışan 270 geçici işçi, deprem tazminatlarını tam alamadıkları ve erken işten çıkarıldıkları gerekçesiyle fabrikada dilekçeli eylem yaptı.

Erciş Şeker Fabrikası'nda çalışan 270 geçici işçi, deprem tazminatlarını tam alamadıkları ve erken işten çıkarıldıkları gerekçesiyle fabrikada dilekçeli eylem yaptı.
Şeker-İş Sendikası'nda bir araya gelen geçici işçiler, çıkışlarının verilmesine tepki gösterdi.

İşçiler ile birlikte basın açıklaması yapan Şeker İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Halis Halifeoğlu, geçici işçi arkadaşlarının haklarını korumak için mücadele verdiklerini söyledi. Halifeoğlu, 23 Ekim 2011 tarihinde Erciş'te çok büyük bir felaket meydana geldiğini, 7,2'lik depremden sonra 9 Kasım'da da Van'da 5,6 büyüklüğünde bir depremin daha olduğunu hatırlatarak buna rağmen çalışanların hızlı şekilde fabrikayı devreye aldıklarını bildirdi. Deprem esnasında arkadaşlarının tamamının kendi ailesinin güvenliğini temin etmeden gelip 3 vardiya olarak çalıştıklarını ifade eden Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Halis Halifeoğlu, "5620 Sayılı Yasa kapsamında arkadaşlarımızın zaten 6 ay çalışma hakkı mevcuttur. Sayın Genel Müdürümüz Kurban Bayramı sonrası fabrikamızı ziyareti sırasında kendilerine 6 ay çalışma talebimizi ilettik ve olumlu karşılayıp bize söz verdi. Ancak arkadaşlarımız 120 günü doldurduktan sonra fabrika yönetimi tarafından çıkışlar verilmeye başlandı. Yaptığımız toplantıda, fabrika yönetimi böyle bir riske giremeyeceğini ve bütün arkadaşları çalıştıramayacağına dair sendika şube yönetimine demeç verdi. Bizler de fabrika yönetimine arkadaşlarımızın mağduriyetlerinden bahsettik. Aynı zamanda arkadaşlarımız revizyon işlerinde fabrikamızda çalışmak istediklerini, kendi yaralarını bir parça da olsun sarma düşüncesiyle çalışmalarını talep ettik fakat olumsuz karşılık bulduk. Bu durumumuzu Sayın Van Milletvekili Fatih Çiftci ile de paylaştık. Fatih Bey de bize gerekli desteği göstereceğini söyledi ancak bugüne kadar bir sonuç almış değiliz. Perşembe gününden itibaren tüm arkadaşlarımız çıkışa gitmektedirler. Deprem sonrası ilçede göç büyük bir oranda olmadı. Çok düşük bir seviyede gerçekleşti. Bu da Erciş Şeker Fabrikası'nın çalışmasından kaynaklandı. Arkadaşlarımızın kendi hayatlarını idame etmeleri ve mağduriyetlerini gidermeleri için 6 ay çalışmalarını istiyoruz. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda, Bakanlar Kurulu kararı ile deprem tazminatı ödenmektedir. Aylık 300 TL kamu çalışanlarına bu tazminat ödenmektedir. Arkadaşlarımız 23 Nisan'a kadar çalışırlarsa 300 TL'lik deprem tazminatından faydalanmış olacak. Eğer 23 Nisan'dan sonra çalışırlarsa bu 300 TL'den yararlanamıyorlar. Yetkililerden talebimiz, arkadaşlarımızın çıkışa gitmeden 6 ay çalıştırılmaları yolundadır. Dilekçelerimizi, Başbakanımıza, AK Parti Van milletvekilimize, fabrika yönetimine, Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğüne ve ayrıca haklarımızın takibi için Şeker-İş Sendikası Genel Başkanlığına göndermekteyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından işçiler taleplerini içeren dilekçelerini tek tek fabrika yönetimine iletti.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç ana kız kuşlar Patikler - İsmet Tuınç peynirciler çarşısı Abdal Mezrası Köyü - Kasım Demir (köy sakini) Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist