Mersin'de Bir Garip Güveç Yarışması

24 Haziran 2010 13:30  

 

Mersin'de Bir Garip Güveç Yarışması

Bir garip güveç yarışması sonuçlandı.Yarışmayı burun farkıyla Alim ÇavuÅŸoÄŸlu ve Ä°hsan Koçak ikilisinin koçluk yaptığı Hanevan gurubu ve onların hazırladığı güveç kazandı. 

Ä°kinciliÄŸi ise M.Zeki Zorer,Remzi Ürek ve Ä°kram Akçay ın finansör olup hazırladıkları ve koçluÄŸunu yaptıkları derezemi gurubu aldı.

Dört gurup ve dört güveç kıyasıya yarışırken dereceye giremeyen zırnaki gurubu tertip komitesine hanevan ın hazırladığının güveç deÄŸil fırın tava olduÄŸunu bununda yarışma kurallarına aykırı olduÄŸunu sundu. Tertip komitesi baÅŸkanı inceleme ve tatma sonunda ÅŸekil itibarıyla fırın tavaya benzese de tat olarak ErciÅŸte yapılan güveçlere benzediÄŸini bu sebeple itirazın kabul edilmediÄŸini bildirdi.
DördüncülüÄŸü zar zor elde eden ve koçluÄŸunu Cahit Kaplaner ve Yunus Koçak’ın yaptığı Yekmal baÄŸları gurubu ikinciliÄŸi kazanan güvece bunun güveç olamıyacağını olsa-olsa yahnivari gandık tava olduÄŸunda israr ederken Komitenin baÅŸkanı Selim Yalçın “gurupların itirazlarının doÄŸru olmadığı ve tüm güveçlerden önce tadımlık daha sonrada hanevandan doyumluk yedim. Tatlar bir birine benzesede gönlüm hanevandan yana karar vermemi emretti”dedi

Bu garip ama çekiÅŸmeli yarışma bitti. Ve birinciliÄŸi alan Alim ÇavuÅŸoÄŸlu,Ä°hsan Koçak koçluÄŸundaki hanevan alırken çok ilginç ve gariptir ki en çok yenilen güveç 3. ve 4. güveçler oldu. Mansiyona bile giremeyen güveçlerin en çok yenilmesi insanların doÄŸasında vardır. Zor olanı ve en iyiyi isteriz ama kolay olana ve kötüye de eyvallah ederiz psiklojisine de baÄŸlandı.

Yarışma bittikten ve yapılan güveçlerin tamamı sil süpür edildikten sonra gölgede 35 derece olan sıcaklıkta ve acının etkisiyle akan terler silinirken içilen semaver çayı ve semaverin dumanının güzele deÄŸil 1. ye yöneldiÄŸi bir ortamda dernek baÅŸkanı kısa br konuÅŸma yaparak 1. nin bundan böyle derneÄŸin güveççi başı ünvanı ile sık sık güveç yapacağını ve bunun da ÇavuÅŸoÄŸlu ve Koçak için devede kulak sayıldığını bundan sonraki ilk güveç gününün üyelere sms ile duyurulacağını bildirerek teÅŸekkür etti. Toplantı, yarılma ve konuÅŸmalar sonlandırılarak okey oynanmaya baÅŸlandı.

Ä°ÅŸte ! ErciÅŸli’ yi bir arada tutmanın ve dostlukların biraz daha pekiÅŸmesi adına ErciÅŸ sevdalıları böyle garip hatta ekstra garip yarışmaları daha çok yapacaklardır.

Nedim ÖZÖRNEK

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
DiÄŸer Mutfak Haberleri
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Vedtinc
Toplam 384 Ãœye
Son FotoÄŸraf
Bülent Akarsu- Muradiye Şelalesi diyarbakır mardin kapı yaşlılık erdem ipek ve abdullah ebik erciş lisesi 5/fen/A sınıfı 1983/1984 Sılho erçiş derneyın piknıkten kareler Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist