Çocuklarımız İçin

07 Eylül 2012 11:30 / 1716 kez okundu!

 

Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli gönül dostları yazılarımın içerik olarak hep Erciş'i ele almamdan umarım sakınca görmüyorsunuz. Bu güne kadar birçok defa sizlerin karşısına farklı konularla gelmek istedim lakin baba ocağımız hep öne çıkıp buna engel oldu.

Bu her ne kadar gurbetin verdiği bir etken bile olsa asıl sebep olan sanırım rahmetli babamdır.

Babam gençlik yıllarında gerek askerlik ve gerekse askerlik sonrası bulunduğu yerlerden ve kişilerden çok etkilenmiş ki o donem yaşadıklarını biz çocukları ile paylaşırdı.

Bunlardan birinde tanıdığı biri (iş adamı) ihtiyacı olan her şeyi kendi memleketinde tren ile sipariş edermiş. Sebebini anlatmadan direk olarak bize “çocuklar herhangi bir ihtiyacınız olursa eğer o ihtiyaç Erciş'te varsa gelin buradan alın ki memleketiniz de kazansın.”

Ne kadar da doğru bir tespit değil mi. Komşuda pişer bize de düşer misali...

Ayrıca çocukluğumda Van'lı bir aile dostumuzun benimle hep Van ile Erciş atıştırması yapması...

Böyle bir çocukluk dönemi ve Erciş sevdalısı olmaktan da gerçekten de onur duymaktayım. Şimdide bir önceki yazımın devamı niteliğinde olacak bir kaç satır daha yazayım.

Bir önceki yazımda yerel yönetim tarafında yaptırılan taziye evlerinden bahsetmiş ve bunların çok amaçlı olması ve çok amaçlı salonlara sahip olmaları gerektiğini ifade etmiştim. Çünkü çocuklarımızı sokaklardan-elektronik oyun salonlarında kurtarmak için çok önemli. Çocuklarımızın ergenliğe adım atmadan öncesi ve adım atacağı dönem çok hassas olduğundan dolayı bu salonlardan yararlanabiliriz.

Değerli dostlar yanılmıyorsam bundan 4 yıl önce büyük oğlum Bülent (9) ile saygı değer Mehmet İşleyen beyi ziyaret etmiştik. Mehmet bey 9 yaşındaki Bülent'e “burada en çok ne dikkatini çekti?” diye bir soru sormuştu ve Bülent de "bir sürü plây station salonu var” demişti. Mehmet bey daha önce aynı soruyu Almanya'dan gelen bir aile'nin çocuğuna sormuş o da "toz" diye cevaplamış. Bir dönem var olan atari salonlarından hiç farkı yok. Çocuklarımız ergenlik öncesi ve ergenliğe geçiş yapacağı donemi bu salonlarda geçirirse yarın da kendisini yetişkin oyun salonlarında ya okey yada al papazı ver papazı oynaması neme malum...

Burada her ne kadar yerel yönetime büyük is düşüyorsa da bu tur olumlu adımlara destek olması lazım ve gönüllü kişiler de olmalı. Bu gönüllü dostlar ellerinden gelirse haftada 2 ayrı güne 1'er saat çocuklara ayırıp onları çalıştırabilirler. Hafta sonu da müsabakalar yapılabilinir. Bu hafta sonu hem ailenin birlikte ve hem de eş dostlarla birlikte olup iyi zaman geçirmelerinde neden olur. Benzerini ben de yapıp hafta içi gönüllü olarak semtimizde çocuklara futbol öğreten arkadaşa yardımcı oluyordum ve hatta hafta sonu da müsabakalara gider hem ailem ile vakit geçirir ve hem de kendi çocuğumun maçını izler bir nevi çocuk gözlerimin ününde de oluyordu. Küçük oğlum Ali İmran 1-1,5 yıla kadar futbola başlayacak ve aynı şekilde yapmayı düşünüyorum ki nasip olursa.

Halk arasında bir söz vardır: “kiminin parası, kiminin duası." İşte biz vatandaş olarak buna böyle de bakabiliriz. Ki bizi daha çok hoş görüldüğe ve bazı eksikliklerimizin tamamlanması acısında iyi bir adım olur kanaatindeyim.

Mahallelerdeki çok amaçlı salonları kullanmak için bir takim kullanılır ve kullanmaya gelen çocuklar da mesai için 50 kuruş alınıp çocukların buralarda kullanacağı malzemeler alınabilir ve kalanla da elektrik gibi masraflar karşılanır. Bulunduğum semte salona kayıt için 1 lira ve çocuğun her gidişi için de 50 kuruş veriyoruz. Bu salonlarda takımlar branşlar gözetmezisin haftada bir defa kullanıyor ve takvimde artan bölümüne halka kiralanıyor özellikle salon futbolu ve diğer aktiviteler için ki bunun olması yerel yönetim için de ufak da olsa bir ek gelir olur ve bu tur güzel atılımların onlara yük olmamasını sağlayacak.

Bu ve benzeri konularda yerel yönetimimiz ile diyalog kurup görüş alışverişinde olacağımızı umar, bir dahaki yazıda görüşmek dileğiyle saadetle kalınız.

Murat Bedir
Cardiff

Son Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2013 06:53

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta Paylaş       
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Editör
Konuk Defteri
Üye İstatistikleri
Son Üye Nihat
Toplam 383 Üye
Son Fotoğraf
23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç (Arkada) DOÇ.DR.HSAN HALİFEOĞLU (Önde)ADNAN ERBİL GENÇLERİ KAYNAŞTIRMA ADI ALTINDA HALISAHA  FUTBOL Adır adası atlar zohrap abiye verılen pilakette neler yazılmiş mera Molozları temizlenmiş Erciş depremi yar şah ali kümbeti    Foto:Ali Dağer Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist