Erciş'te Spor...

29 Temmuz 2010 15:17 / 1899 kez okundu!

 


Değerli gönül dostları nüfus potansiyelini ve gölgesel olarak ekonomik gücünü göz önünde bulundurduğumuzda Erciş’imizin bir profesyonel futbol kulübü olmayışı şahsi kanaatimce çok büyük bir kayıp. 

Yanlışım yoksa en son 1989-1990 futbol sezonunda Ercişspor’un 3. ligden düştüğünden beri maalesef profesyonel kulübümüz yok. Ne kadarda acı ve vahim bir durum değil mi? Web sayfamızın eski resimlerine baktığımızda ilçemizİN futbol acısındaN ne kadarda ilerİde olduğunu görmekteyiz ve gönül isterdi ki o resimlerin bir dili olsaydı da bizlere o günleri anlatsa diyeceğim, Lakin o resimde olan birçok gönül dostumuz halen aramızda. Şahsen o denemin bazı oyuncularıyla sohbet ediyoruz ve o dönemin futbol aşkı o kadar büyüleyici ki anlatılamaz. Zamanı gelince ve nasip olursa o sohbetimizi ilerleyen yazılard sizlerle paylaşacağız. 
Belki bu gün bir profesyonel futbol kulübümüz yok, ama öyle bir takim var ki Van ve Van bölgesi futbol tarihinde eşi ve benzeri görülmeyen bir başarıya imza atmış. Bu gururlu ve onurlu başarıyı yakalayanlar daha 13 yaşındalar. Evet ilçemizin futbol kulüplerinden Erciş Gençlik Belediyespor kulübünün U13 takımı.
Bu ekip işi ve bu ekip ile 2-3 yıl önce tanıştım ve bazı antrenmanlarını da seyrettim, hatta büyük oğlum Bülent bile kendilerinin antrenmanlarına katılmıştı ve ayrılırken de iki adet forma bile hediye edilmişti. Çalışma şartları zor ve bu zor şartlardaki genç kahramanlarımız bu gün Türkiye’nin ilk dört takımı arasındadır. Bu öyle yabana atılacak bir başarı değil ve en kotu ihtimal bu takim Türkiye’de dördüncü olacaktır. Oynayacak takımlara bakin; Damlaspor, Galatasaray ve Trabzonspor... Bu takımların hepsisinde A'dan Z'ye tüm şartları göz önündedir, bir de elenenler var (Fenerbahçe, Beşiktaş vs) bunlara karşı ilçemizin güzide temsilcilerinin imkanları da göz önündedir. Bu genç yetenekler yarınki profesyonel takımlarda olacak ve umarım bazıları ilçemizin profesyonel olacak takımında olurlar. 

Şimdi madem profesyonel takim dedim, Şunu da göz önünde bulundurmakta yarar vardır; Bir yerleşim yerinin profesyonel liglerde futbol kulübü olması o yer için turizmden ekonomisine kadar bir ek gelir demektir. Ben bunu şöyle anlatmayı seviyorum; başarı başarıyı getirir ve o başarı da daha büyük başarıları getirir. Yani ilçemize gelebilecek bir ek gelir başka bir ek gelir getirecek ve o ek gelirler de daha büyük gelirleri getirecektir. Takimimiz ne kadar başarılı olursa o kadarda ilçemizin geliri artacak. Bunu Vanspor’un Süper Lig’de olduğu donemde Van’da da gördük... 

Bu arada sizleri fazla boğmadan net üzerinde gezerken takımımıza yenilen Adana Demirspor'un web sayfasında çıkan yorumdan dolayı kınıyorum. Bakın ne demişler; "Öyle ki Van Ercişspor futbolcuları ne yazık ki yaşları küçültülmüş ya da kimlikleri geç çıkarılmış olsa gerek ki U-13 olarak adlandırılan bu ligde 20 yaşlarında olduğu tahmin edilen gençlerle mücadele etmiştir." Malumunuz ülkemizde yenilen takımlar yenilgiye kılıf bulmalarıyla meşhurdur ve dolaysıyla kaalee alınmaması en menkulüdür. 

Şimdi dünya kupasının son dört takimini göz önünde bulundurun ve ayni statü bu şampiyonada da olacak. 23 Temmuz 2010 tarihinde oynanacak yarı final müsabakalarında Damlaspor - Galatasaray ile Erciş Gençlik Belediyespor'umuz - Trabzonspor ile eşleşti. Eleme usulü oynanacak müsabakalar 18.30'da başlayacak. 

Yarı final müsabakalarının galipleri 24 Temmuz 2010 tarihinde saat 18.30'da Sümer 1 nolu sahada final maçında, mağlupları ise aynı saatte Sümer 2 nolu sahada üçüncülük - dördüncülük maçı yapacaklar. 




Ekibimize şimdiden başarılar diliyor ve bizlere bu başarıyı yaşatan başta oyuncularımız olmak üzere emeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir ve başarılarına daha büyük başarılar eklemeleri temennisiyle... 

Saygılarımla.... 

Murat Bedir
Cardiff

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta Paylaş       
Yorumlar
18 Ağustos 2010 17:15

haci

       gecenlerde yaptigim kucuk bir arastirmada 3.lig oncesi amator ligde van bolgesinde sadece baskalespor'u gormem beni derinden etkiledi. koskoca Ercis'te 5 tane amotor futbol takimimiz var ama malesef hic birini orada goremedim. dusune biliyormusunuz bu 5 kulubumuzden biri veya birileri bu sezon basarili olsa da saneye 3.ligte malesef ama malesef goremiyecegiz. gidebilecegiz yer 3 lig'in bir oncesidir. buda bana aci veriyor....
31 Temmuz 2010 11:33

haci

 degerli gonul dostu Cihat bey son kose yazinizdan anlasildigi gibi sizde ercis disindaydiniz ve buda gayet normaldir. ilginize tesekkur ederim.
ayrica ustum cabalarindan dolayi web sayfamizin demirbasi sayin editor bey'e sonsuz tesekkurler. Iyiki varsiniz...
30 Temmuz 2010 12:39

Cihat Albayrak

murat bey'i tebrik etmek lazım. erciş'te olmama rağmen benim bu durumda haberim yoktu. erciş halkının büyük çoğunluğu da bu başarıdan bihaberdir sanırım. başarı gerçekten büyük. tüm gençlerimizi tek tek tebrik etmek lazım. yapıldı mı bilmiyorum ama bu çocuklar iiçin erciş'te bir karşılama programı düzenlenebilirdi. bir de, mutlaka verilen destek devam etmeli ve bu çocuklar ileriki dönemlerde, murt bedir'in de dediği gibi, ileri dönemlerde erciş'i temsil edecek takımları bu çocuklar oluşturmalı..
29 Temmuz 2010 15:29

Editor

Sevgili Murat Bedir bu yazıyı yayımlamak amacıyla çok önceden göndermesine rağmen, bizden kaynaklanan hata ve ihmallerden ötürü yazıyı ancak şimdi yayımlayabildik. Editör olarak bu gecikmeden ötürü Sayın Bedir'den ve okurlarımızdan özür dilemek boynumuzun borcu. Yazıda bahsedilen maçlar sona ermiş ve Erciş Belediyespor U13 kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak Erciş'e dönmüşlerdir. Herkesi kutluyoruz. 
Ercisnet.com
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Editör
Konuk Defteri
Üye İstatistikleri
Son Üye Nihat
Toplam 383 Üye
Son Fotoğraf
BURSA ERCİŞ`LİLER ÇANAKKALE GEZİSİ GÖRÜNTÜLERİ ibrahim ve halil mısırlıoğlu Deprem. A. Akar Abdal Mezrası Köyü - Kasım Demir (köy sakini) kutbettin amca ve koyunları  Tarihi Selçuklu Mezarlığı Burhan Şahiner Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist