PKK yerine köylüleri vurdular

29 Aralık 2011 05:39  

 

PKK yerine köylüleri vurdular

Sınırdaki köylüler, ölenlerin PKK’lı deÄŸil, Irak’tan katırlarla mazot getiren kaçakçılar olduÄŸunu söyledi. PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarından biri dün gece gerçekleÅŸtirildi. Ä°nsansız Hava Araçları (Ä°HA) ve termal kameralar Şırnak’ın Uludere Ä°lçesi’ne baÄŸlı Ortasu Köyü’nün karşısında sınırın Irak tarafında kalabalık bir grubu saptayınca, savaÅŸ uçakları havalandı. Bombardımanda 35 kiÅŸinin öldüğü, 1 kiÅŸinin de yaralandığı açıklandı ancak vurulanlar PKK'lılar deÄŸil sivillerdi! Ölenlerin Ortasu ve Gülyazı köylerinden Irak’a kaçak mazot getiren 18- 20 yaÅŸlarındaki kiÅŸiler olduÄŸu belirtildi.

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Uludere'ye doğru gitmekte olduklarını belirterek, "İl başkanımız şu anda katliamin yaşandığı köyde. 28 cenaze köyde, 3'ü Malatya'da 17 kişi de kayıp" açıklamasını yaptı.

Bombardıman bölgesinden 4 ceset Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilirken, bir çok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü’ne getirildi.

VALÄ°: ARAÅžTIRIYORUZ

Öte yandan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, olayı doÄŸrulayarak 35 kiÅŸinin öldüğünü, 1 kiÅŸinin ise yaralandığını bildirdi. Vali Özkan, olayın nasıl olduÄŸu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirterek, “Sadece 35 kiÅŸinin öldüğü, 1 kiÅŸinin de yaralandığı yönünde bilgi var. Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluÅŸturuldu. Olay yerine savcı ve kolluk birimleri gönderildi. Olay tüm detayıyla araÅŸtırılıyor” dedi.


BELEDÄ°YE BAÅžKANI: CESETLER YANMIÅž

Bu arada Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman da bombaların F-16 savaş uçaklarından atıldığını belirterek, bombalar sonucu 35 kişinin öldüğünü söyledi. Yaman, cesetlerde ağır yanıklar olduğunu ifade etti. (DHA-AA)

Radikal.


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
FOTO MODA - ERCİŞ BURSA ERCİŞ`LİLER ÇANAKKALE GEZİSİ GÖRÜNTÜLERİ ışte bayanlar coban cekimı göçerler 23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç cefakar Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist