Sahil Yolu Işıl Işıl

31 Mayıs 2010 09:17  

 

Sahil Yolu Işıl Işıl



ErciÅŸ Belediye BaÅŸkanlığı tarafından yapımına 2004 yılında baÅŸlanılan ErciÅŸ Sahil Yolu, aydınlatma lambalarının da devreye alınmasıyla birlikte ayrı bir güzelliÄŸe kavuÅŸtu. Lambalarının devreye alınması nedeniyle bir tören düzenlendi. 

ErciÅŸ Sahil Yolu'nda akÅŸam saatlerinde düzenlenen tören havai fiÅŸek gösterisi eÅŸliÄŸinde baÅŸladı. Törende konuÅŸan ErciÅŸ Belediye BaÅŸkanı Fatih Çiftci, 2004 yılında baÅŸlamış oldukları sahil yolunun birinci etabını tamamladıklarını, bugün ise aydınlatma lambalarının devreye girmesiyle birlikte sahilin ayrı bir ahenk ve güzelliÄŸe kavuÅŸtuÄŸunu söyledi. Sahil yolunun Türkiye'nin en geniÅŸ ve kapsamlı sahil yolu olacağını da belirten Çiftci, "ErciÅŸ halkına vermiÅŸ olduÄŸumuz sözün arkasında durmanın haklı gururunu yaÅŸamaktayız. Göreve geldiÄŸimizde ErciÅŸli hemÅŸerilerimizin bizlerden istediÄŸi tek ÅŸey vardı. "BaÅŸkanım, lütfen Adilcevaz kadar bir sahil yolumuz olsun" diyorlardı. Bizler de o günden sonra boÅŸ durmayarak ilçemize nefes aldıracak geniÅŸ bir sahil bandı üzerinde kamelyaları, oturma alanları, çocuk parkları, iskeleleri, çeÅŸitli tipte aÄŸaçları, spor kompleksleri ile birlikte asfaltını da tamamlayarak sahil yolumuzun birinci etabını vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bugün de sahil yolumuzun aydınlatma lambalarını devreye alarak sahilin gerdanlığını tabir yerinde ise taçlandırıyoruz. Bugün bir bütün olarak Sayın milletvekilimizin, ilçe teÅŸkilatımızın, arkadaÅŸlarımızın ve ErciÅŸ halkının destekleriyle Salih yolumuzu tamamladığımızda ErciÅŸ, Türkiye'nin en uzun sahil yoluna kavuÅŸacaktır. Bu yıl sonu itibarıyla sahil yolunun bütününü tamamlayacağız. Peyzajını da tamladığımızda mükemmel bir ÅŸekilde ErciÅŸ'e nefes aldıracak, gölle ÅŸehri birleÅŸtirecek komple bir sahil yolu olacaktır. TEDAÅž yetkileriyle görüÅŸmelerimiz sonucunda sahil yolunun aydınlatılması yatırım programına alındı. Bugün de, ilçemizin gerdanlığı olan sahil yolunu aydınlatarak güzel bir hale getirirmiÅŸ bulunmaktayız. Artık vatandaÅŸlarımız gece de sahile gelerek dinlenip, eÄŸelenebilecektir. Aydınlatma iÅŸlemlerinin oluÅŸmasında emeÄŸi geçenlere huzurlarınızda ayrı ayrı teÅŸekkür ediyorum. Hizmetin de ilçemize hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyorum" dedi.
AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun da konuÅŸmasına, Belediye BaÅŸkanı Fatih Çiftci'yi kutlayarak baÅŸladı. Yapılan hizmetin 'AK Belediyecilik' örneÄŸini teÅŸkil ettiÄŸinin belirten Altun, "Bugün çok güzel bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Altın gerdanlık diye tabir ettiÄŸimiz ErciÅŸ Sahil Yolu, bugün rengarenk görüntüsüyle deÄŸerli hemÅŸerilerimizin hizmetine sunulacaktır. YeÅŸille mavinin buluÅŸtuÄŸu yerde hemÅŸerilerimiz artık bizim de konaklayacağımız, bizim de piknik yapabileceÄŸimiz, bizim de hafta sonlarını çok güzel geçirebileceÄŸimiz bir mekanımız oldu diyebilirler. Sahil yolumuz gerçekten bölgesinde emsali olmayan son derece güzel dizayn edilmiÅŸtir. HemÅŸerilerimiz burada hem eÄŸelenecekleri, gölden istifade edebilecekleri hem de, tabiatla kucaklaÅŸabilecekleri bir mekana sahip oldular. Belediye BaÅŸkanımız Fatih Çiftci'yi bir kez daha yürekten kutluyorum. Belediyemiz ÅŸehrimizin, kentimizin yaÅŸanabilir huzurlu, mutlu, insanların oturduÄŸu bir mekan olması noktasında 'AK Belediyecilik' örneÄŸini vermektedir. Merkezi idare ile yerel yönetimin el birliÄŸiyle, gönül birliÄŸiyle el ele vererek getirilen hizmetler güzel ilçemize hayırlı olsun" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

KonuÅŸmaların ardından havai fiÅŸek gösterisi eÅŸliÄŸinde sahil yolu aydınlatma lambalarına ait sigortalar Milletvekili Kerem Altun Ä°le ErciÅŸ Belediye BaÅŸkanı Fatih Çiftci tarafından kurdelası kesilerek devreye alındı. 

Erciş Sahil Yolu Birinci Etabı'na 7 bin 500 metre yer altı kablosu, 215 adet direk ve iki adet ana trafo kullanıldığı kaydedildi.

Erxis Gazetesi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
ihsan koc cevdet çalişkan ve oglu bünyamin balikçı bursa erçiş derneği kadınlar köfte gunu Ali Dağer BURSA ERCİŞ`LİLER ÇANAKKALE GEZİSİ GÖRÜNTÜLERİ Sılho Deprem. A. Akar kuzucuklar Ulupamir el sanatları Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist