Selahattin KoÅŸar ErcisNet.com'a konuÅŸtu.

20 Temmuz 2010 02:15  

 

Selahattin KoÅŸar ErcisNet.com'a konuÅŸtu.

Dünden Bugüne ErciÅŸ adlı araÅŸtırma-inceleme kitabının yazarı, emekli öÄŸretmen Selahattin KoÅŸar, kitabı ve ErciÅŸ üzerine düÅŸüncelerini www.ercisnet.com’dan Ä°smet Tunç ile paylaÅŸtı. Sorulan sorulara açık yüreklilikle cevaplar veren KoÅŸar, kitabının 30 yıllık bir emeÄŸin ürünü olduÄŸunu, bu nedenle bu çalışmayı çok önemsediÄŸini, halkın da kitaba olan ilgisinden dolayı oldukça mutlu olduÄŸunu ifade etti. 

Selahattin KoÅŸar, www.ercisnet.com’dan Ä°smet Tunç’a verdiÄŸi röportajda, ErciÅŸ’in geçmiÅŸ yıllarında çektiÄŸi kimi sıkıntıları da dile getirdi. Yıllar önce ErciÅŸ hakkında yazılmış ÅŸiirleri bir araya getirip kitaplaÅŸtırmak istediÄŸini ama o dönem çok zorlandığını dile getiren Selahattin KoÅŸar, bugün birçok kiÅŸinin ErciÅŸ hakkında ÅŸiir ve düz yazı yazdığını, bunun ErciÅŸ için oldukça önemli olduÄŸunu ifade etti. 

“Emekli öÄŸretmensiniz, kitabınızı yazmak için geç kaldığınızı düÅŸünüyor musunuz?” ÅŸeklinde sorulan bir soruya: “doÄŸrudur; geç kaldım. Elinizden tutan yoksa maddi gücünüz yeterli deÄŸilse, siz olsanız ne yapabilirsiniz? Bu kitap yılların birikimidir. EÄŸer bastırabilseydim on yıl önce bunu yapardım. Ama olmuyor iÅŸte. Yine de geçte olsa bunu yapabildiÄŸime seviniyorum. Ya olmasaydı ne yapardım?” diye cevap veren KoÅŸar, ErciÅŸ’in çevreyle mukayese edildiÄŸinde oldukça zengin bir kültüre sahip olduÄŸunu, maalesef yıllardır bunların sahiplenilmediÄŸi için bir kısmının yok olduÄŸunu ifade etti. Son yıllarda bu konularda duyarlı gençleri gördüÄŸü için de mutlu olduÄŸunu ifade eden KoÅŸar, ayrıca ErciÅŸ üzerine faaliyet gösteren internet sitelerinin de ErciÅŸ’in kültüründe önemli bir aÅŸama olduÄŸunu kaydetti. 

Ä°smet Tunç’un Selahattin KoÅŸar’la, ErciÅŸ ve “Dünden Bugüne ErciÅŸ” kitabı üzerine yaptığı röportajın tamamı www.ercisnet.com adlı sitede mevcuttur. 

ErciÅŸ Gazetesi
20.07.2010

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
Kar, üşüyen bir çocuk için asla romantik yağmaz çelebibağı Foto Kenan -  Kar altında kavaklar ve Erciş ercişte kara kış Ali Dağer erciş lisesi 5/fen/A sınıfı 1983/1984 FOTO MODA - ERCİŞ BURSA ERCİŞ`LİLER ÇANAKKALE GEZİSİ GÖRÜNTÜLERİ yaşlılık Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist