Van Deprem Gönüllülerinden mektup

06 Aralık 2011 12:03  

 

Van Deprem Gönüllülerinden mektup

YÜREĞİMÄ°ZDE YENÄ° BÄ°R DÜNYA TAÅžIYORUZ ŞİMDÄ° ÅžU ANDA BU DÜNYA BÜYÜMEKTE.

Biz, farklı ÅŸehirlerden ve farklı meslek gruplarından Van’da ki depremden sonra bir araya gelen (dönüÅŸümlü 53 kiÅŸi) kadın ve erkeklerden oluÅŸan gönüllü çalışma grubuyuz. Bizler Van 2 Nisan mahallesinde bulunan KESK çadır kentin kurulumunda gönüllü olarak çalıştık.
 
Bugüne kadar meydana getirdiÄŸimiz çalışmalar ÅŸunlardır;
Önce çadır kenti oluÅŸturacağımız ve etrafında yüksek binaların olmadığı araziyi bulduk. Van belediyesinin imkanları ile araziye mıcır döktürerek kanalizasyon ve su ÅŸebekesinin alt yapı baÄŸlantılarını yapmasını saÄŸladık. Kendi öz imkanlarımızla elektrik tesisatını döÅŸedik. Toplam 42 çadırın; 3’ünü Ä°stanbul sokak müzisyenleri, 28’ini KESK, 11’ini kendi öz imkanlarımız ile teminini ve kurulumunu saÄŸlayarak 450 kiÅŸinin barınmasına imkan saÄŸladık. Bunun yanı sıra edindiÄŸimiz 3 adet çadırı evlerinin bulunduÄŸu mahallelerden ayrılmak istemeyen depremzedelere kurarak teslim ettik. 

Bu çadır kentte, 3 kadın tuvaleti, 3 erkek tuvaleti, 1 bulaşık yıkama çadırı ve 3 kazandan oluÅŸan banyo imkanı saÄŸladık ayrıca bir çocuk çadırı yaptık. Çocuklar için yakın bir zamanda resim atölyesi, tiyatro atölyesi, fotoÄŸraf ve video çalışmalarının bir veya birkaç tanesinin hayata geçmesi için halen görüÅŸmelerimiz sürmektedir.Ankara’da ikamet eden duyarlı bir doktor arkadaÅŸ 1 çamaşır makinesi göndererek bu çalışmamıza katkıda bulundu, bizde çadır çamaşırhane yaparak faaliyete geçirdik. 

Bu KESK çadır kentini oluÅŸtururken pratik içerisinde biz gönüllülerde deÄŸiÅŸtik ve geliÅŸtik. Her ÅŸeyiyle oluÅŸturduÄŸumuz bu KESK çadır kenti biz gönüllülere bir öz güven saÄŸladı. Depremin 42. gününde -12 derecelerde barınaksız insanların varlığı bizi bu çadır kentle yetinmememiz gerektiÄŸine inandırdı. Bu sebeple bir GÖNÜLLÜ ÇADIR KENTÄ° yapma fikrini geliÅŸtirdik. Bu içinde bulunduÄŸumuz KESK çadır kentin kurulumunu yaparken bir yandan da hedeflediÄŸimiz GÖNÜLLÜ ÇADIR KENT için gerekli olan çadırların 56 tanesinin demir aksamlarını biz gönüllülerin iÅŸ gücü ile tamamlamış ve branda sipariÅŸlerini vermiÅŸ bulunmaktayız. Bu arada GÖNÜLLÜ ÇADIR KENT için uygun 50 dönümlük araziye 3 çadır kurarak GÖNÜLLÜ ÇADIR KENTÄ°N baÅŸlangıcını yapmış bulunmaktayız. Bu baÅŸlangıç bize yeni bir motivasyon saÄŸladı. 

Van, medyanın gündeminde 3. haber niteliÄŸine düÅŸse de bu durum Vanlıların hayatlarının normale döndüÄŸü anlamına gelmemektedir. Van’da hiçbir ÅŸey medya da gösterildiÄŸi gibi deÄŸildir. Biz tek tek, birbirini tanımayan ve farklı ÅŸehirlerden gelen kadınlar ve erkelerden oluÅŸan gönüllüleriz Van’a gelmeden önce durumun bu kadar vahim olduÄŸunu düÅŸünmüyorduk. Sizinde aÅŸağıda göreceÄŸiniz gibi depremin 42. gününde, alan taraması esnasında yaptığımız çekimlerden oluÅŸan görüntülerden de anlaşılacağı gibi henüz resmi ağızların; “herkes çadır imkanına kavuÅŸmuÅŸtur” söylemi maalesef gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu fotoÄŸraflar Van’ın yalnızca iki mahallesinin (Hacı Bekir ve Selim bey) görüntülerinden oluÅŸmaktadır. Yalnızca Van merkezde 30 mahalle olduÄŸu düÅŸünüldüÄŸünde ve önümüzde ki 5 ayın ağır kış koÅŸulları göz önüne alındığında durumun vahameti gelip görme imkanı olamayanlar tarafından da rahatlıkla anlaşılabilecektir. 

DOSTLARIMIZA ÇAÄžRI 

DeÄŸerli arkadaÅŸlar biz gönüllü kadın ve erkekler kurulumuna baÅŸladığımız GÖNÜLLÜ ÇADIR KENT için hiçbir maddi katkı istemiyoruz. Çadır gönderen kurum ve kuruluÅŸların ve bireylerin isimleri/logoları istekleri halinde çadırların üzerine yazılacaktır. Bir insanın en temel ihtiyacı olan barınma depremin 42. gününde hala saÄŸlanamadığından Ä°ZOLASYONLU KIÅžLIK ÇADIR Van’da ki depremzedelerin birincil ihtiyacıdır. Yanı sıra temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için imkanlar dahilinde elektrikli ısıtıcı veya kömür sobası ve aile gıda paketine de ihtiyaç bulunmaktadır.

Mail : vandepremgonulluleri@yahoo.com.tr
Ä°letiÅŸim Tlf. : 0 530 8206284(Soner ÇALIÅž) sonercalis@yahoo.com
0 535 3508261(Sevim ERDEM) serdem16@yahoo.fr


Foto: Duvar Gazetesi
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=241037642624383&set=a.241037275957753.58845.229032087158272&type=1&theater

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
Rıfat Çalışkan ahtamar Deprem. A. Akar Eyyüp Altun Sağım zamanı Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist