YAPTIÄžIMIZ ÇALIÅžMALAR DSÄ° VAN BÖLGE MÃœDÃœRÃœNE TAKILMIÅž DURUMDA”

25 Haziran 2010 03:01  

 

YAPTIÄžIMIZ ÇALIÅžMALAR DSÄ° VAN BÖLGE MÃœDÃœRÃœNE TAKILMIÅž DURUMDA”


Ä°lçemiz ErciÅŸ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Abdulkadir Arslan yaptığı açıklamada, ErciÅŸ Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının hızlı bir ÅŸekilde sürdüÄŸünü ancak, bazı engellemelerin olduÄŸunu belirtti. Arslan yaptığı açıklamada ÅŸöyle dedi; 

“ErciÅŸ’e yatırımların teÅŸviki ve yatırım yapma isteÄŸi bulunan yatırımcılara imkan tanınması ile iÅŸsizliÄŸin önlenmesi, istihdamın artırılması hususunda ErciÅŸ ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönündeki ErciÅŸ Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi üzerine 13.05.2010 da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın öncülüÄŸünde, ErciÅŸ Kaymakamlığı’nda ilçede kurulacak Organize Sanayi Bölgesi’nin uygun yer seçimi için toplantı düzenlendi.
Ä°lgili kurumlara toplantıya katılması için Sanayi Bakanlığı tarafından yazı gönderildi. (Bayındırlık ve Ä°skan Bakanlığı, UlaÅŸtırma Bakanlığı, Tarım ve Köy Ä°ÅŸleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Van ValiliÄŸi Ä°l Özel Ä°daresi Genel SekreterliÄŸi, Van ValiliÄŸi SaÄŸlık Ä°l MüdürlüÄŸü, Van ValiliÄŸi Ä°l Afet ve Acil Durum MüdürlüÄŸü, Van DSÄ° Bölge MüdürlüÄŸü)’ne toplantıya katılım için yazı gönderildi. Ä°lgili kurumlar toplantıya katılarak görüÅŸlerini bildirdiler. Ancak, bu ilgili kurumlardan VAN DSÄ° BÖLGE MÜDÜRLÜÄžÜ toplantıya katılmadı.
Toplantıdan bir hafta sonra DSÄ° Bölge Müdürü, mühendislerini yer tespiti için ilçeye gönderdi. Söz konusu yer taÅŸlık ve kullanılmayan bir alan olmasına raÄŸmen sulama alanı diye göstererek olumsuz görüÅŸ bildirdiler. 

Daha sonra DSÄ° Bölge Müdüründen bu konuyla ilgili görüÅŸmek için ErciÅŸ Ticaret Odası olarak randevu aldık. Randevuya zamanında gitmemize raÄŸmen kendileri bu verdikleri randevuya gelmediler ve görüÅŸemedik. Maalesef ErciÅŸ Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2008 yılından itibaren yürüttüÄŸümüz bu çalışma ÅŸu an itibariyle VAN DSÄ° BÖLGE MÜDÜRÜNE takılmış durumdadır. 

Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için yaptığımız bu çalışmanın gecikmesinin nedenini halkımızın bilgilerine sunarız.” 

ErciÅŸ Gazetesi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta PaylaÅŸ       
Editör
Ãœye GiriÅŸi
Kullanıcı Adı:
Åžifre:
Ãœye Ol / Åžifremi Unuttum
Ãœye Ä°statistikleri
Son Ãœye Nihat
Toplam 383 Ãœye
Son FotoÄŸraf
6 23.10.2011 Erciş Depremi İ.Tunç FOTO MODA - ERCİŞ Rıfat Çalışkan Eski Atatürk İ.ö.o Baran'ın uçurtması kışla mahallesi hıfzı camii yeni hali Halil Emrah Macit
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL
Spiritüalist